Има риск за финансовата стабилност на държавата. Повишаването на минималната работна

...
Има риск за финансовата стабилност на държавата. Повишаването на минималната работна
Коментари Харесай

Риск за финансовата стабилност! Горанов скастри Асен Василев

Има риск за финансовата непоклатимост на страната. Повишаването на минималната работна заплата на 850 лева от януари 2023 година ще увеличи недостига с един милиард. Защо никой не споделя, от кое място ще се вземат тези пари? Tепърва ще се теглят задължения, които ще са скъпи. Изпуснахме момента на по-изгодните заеми. Аргументът на Асен Василев, за какво сме пропуснали тази опция, е неплатежоспособен. Това заяви бившият министър на финансите Владислав Горанов.

В отговор на въпрос защо и ГЕРБ са подкрепили нарастването на минималната работна заплата, въпреки предупрежденията му към Борисов за рисковете, Горанов отговори: " за какво желаете единствено ГЕРБ да бъдат умни? ".
-->
Относно имената на министрите в плана за кабинет на ГЕРБ, който ще бъде гласуван идната седмица, някогашният финансов министър беше безапелационен пред Bulgaria ON AIR, че фигурите ще бъдат експертни. 

" Само в бранш " енергетика "  трябва да заложим на Делян Добрев. Не бива да вършим компромис с този бранш ", заключи Горанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР